Fair Warning – Best And More

Fair Warning – Best And More

SPV, 2012

De Duitsers van Fair Warning bestaan, met een enkele tussenpoos aan het begin van deze eeuw, al een jaar of twintig. In die twintig jaar heeft de band een aantal sterke melodieuze rockalbums afgeleverd die het vooral in het thuisland en het verre oosten goed deden. In 2001 verscheen er ook al eens een compilatie van Fair Warning en nadien heeft de band slechts één studioalbum opgenomen. Twee tracks van dat album, Brother’s Keeper zijn op Best And More vertegenwoordigd. Wat de relevantie van deze nieuwe verzamelaar is, is mij onduidelijk.

Best And More is een prima overzicht van de carrière van Fair Warning. De heren hebben ervoor gekozen om niet alleen studio-opnamen te gebruiken, maar deze dubbelaar bevat ook veel nummers in een live-uitvoering. Overigens is slechts één track van de 32 op dit album niet eerder uitgebracht. Een live-uitvoering van Rock ‘N Roll van Led Zeppelin met een uitblinkende Tommy Heart is leuk, maar voor diegene die alles van Fair Warning in de kast heeft niet direct de aanschaf waard.

Ben je echter nog niet bekend met deze band en kan je bands als Gotthard, Harem Scarem, Bon Jovi en dergelijke ook waarderen dan is Best And More een prima instapper. Fair Warning staat voor Duitse degelijkheid. Kwalitatief prima hardrock. Zelf vind ik ruim twee uur Fair Warning een beetje teveel van het goede. Mocht je een studioplaat van Fair Warning willen proberen dan kan ik je Four uit 2000 aanraden.

Tracklisting:

fair warning 200

Cd 1

  1. Burning Heart
  2. Save Me
  3. All on Your Own
  4. Longing for Love

  5. When Love Fails
  6. When Love Fails
  7. Out on the Run
  8. Don’t Give Up
  9. Long Gone
  10. Generation Jedi
  11. Don’t Keep Me Waiting
  12. Still I Believe
  13. Heart on the Run
  14. Here Comes the Heartache
  15. I’ll Be There
  16. I Fight
  17. The Way You Want It

Cd 2

  1. Rock ‘N Roll (Previously Unreleased)
  2. A Little More Love
  3. Come On
  4. The Heart of Summer
  5. Angel of Dawn
  6. The Call of the Heart
  7. Rain Song
  8. Like a Rock

  9. Out of the Night
  10. Meant to Be
  11. Don’t Count on Me
  12. Just Another Perfect Day
  13. Light in the Dark
  14. Man on the Moon
  15. Children’s Eyes

Line-up:

  • Tommy Heart – zang
  • Helge Engelke – gitaar
  • Ule W. Ritgen – bas
  • CC Behrens – drums

Links: